VDWVM van de ASN Bank draagt SOON een warm hart toe. Voor De Wereld van Morgen is een website waar duurzame projecten zich kunnen inschrijven. Er worden events en battles georganiseerd waarmee mensen geld kunnen winnen voor hun project en alle ingeschreven projecten worden gepromoot onder de leden van Voor de Wereld van Morgen.

Naast het partnerschap van Asceline Groot, was de ASN Bank in 2013 betrokken bij het opzetten van De Daktuin Utrecht en per oktober 2013 is er een communicatie stagiaire gestart bij ‘Voor de Wereld van Morgen’. Deze stagiaire wordt begeleid door SOON en zit ten midden van allerlei andere projecten rondom de thema’s: duurzaamheid, sociaal ondernemen en sociale innovatie. Deze stagiaire helpt bij het schrijven van artikelen voor de website, het afnemen van interviews, doet onderzoek naar optimalisatie van de nieuwsbrief en de communicatie met projecteigenaren. Kortom samen met ‘Voor de Wereld van Morgen’ een ideale leeromgeving!

Een half jaar heeft een ondernemende student zich ingezet Voor de Wereld van Morgen en hun geholpen met het communiceren van hun boodschap. Bijvoorbeeld door het bijhouden van de social media en de website van VDWVM, het organiseren, communiceren en & bijwonen van events en op iedere andere manier de boodschap verspreiden.

“SOON gaat voor VDWVM op zoek naar een geschikte kandidaat die maatschappelijk betrokken is en met beide handen een stageklus wil aangrijpen. En dat is al twee keer op een succesvolle manier gebeurd. De studenten die via SOON bij VDWVM een stage doen zijn gemotiveerd, zelfstandig en zetten zich met passie in voor de opdracht die ze samen met ons formuleren. Ze zijn betrokken bij de thema’s van de community. De stagiaires tonen initiatief en creatieve inbreng en dat sluit heel mooi aan bij de manier van werken van VDWVM en de ASN Bank.”

Meer over dit project kan je vinden op hun website.

Dit project liep van januari – juli 2014