Als meer mensen weten wat sociaal ondernemers doen en bereiken, is het ook makkelijker zaken doen met deze ondernemers. Daarom is ontmoeting nodig. Betekenisvol contact tussen sociaal ondernemers, (potentiële) klanten, inkopers van gemeenten en grote corporates en beleidsmakers. Precies dat is waarom de G4 (gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) het initiatief heeft genomen voor The Impact Days.

Op 15, 16 en 17 november worden door heel het land diverse activiteiten georganiseerd om sociaal ondernemen zichtbaar en toegankelijk te maken. Met als doel; persoonlijk contact en verrassende ontdekkingen. Unieke belevenissen die de deelnemers doen beseffen dat de beweging van sociaal ondernemerschap te steunen is door verantwoorde en bewuste uitgaven. De campagne richt zich op support en samenwerking die moet leiden tot acceleratie.

In 2018 vond de eerste editie van The Impact Days plaats, waarvoor SOON de Social Saturday op 17 november organiseerde. Op Social Saturday promoten we sociaal ondernemerschap onder het grote publiek. We hebben een aantal inspirerende fiets- en wandelroutekaarten samengesteld die het grote publiek langs Utrechtse sociaal ondernemers leidt. Samen met hen stelden we een bijzonder, leuk en informatief programma op. Van workshops, tot kortingsacties, muziek en activiteiten. Maar liefst 29 Utrechtse ondernemers boden een actie of activiteit aan. We hebben dit jaar een goede start gemaakt met The Impact Days, en bouwen dat nu uit tot een grote, jaarlijks terugkerende beweging.

Bekijk hier de aftermovie van Social Saturday op 17 november 2018!