Onze toekomstige stad is innovatief, duurzaam, vitaal, inclusief, eerlijk en veerkrachtig. Dit potentieel staat ons te wachten. Maar hoe verzilveren we die ambitie? Hoe zorgen we voor waardevolle ontmoetingen, waarin inspiratie en ontmoeting leiden tot nieuwe oplossingen en haalbare business cases?

Aan de Langegracht 70 in Leiden, gelegen in het Singelpark en direct grenzend aan het Energiepark komen mens, natuur en techniek samen. Binnen de muren van het Centre for Innovation and Entrepreneurship is het een komen en gaan van talentvolle studenten, ondernemers en gangmakers. Op het dak bouwen we een aantrekkelijke en iconisch daktuin vol innovatie en ondernemerschap. Een plek die uniek is in het hart van de stad te midden van studenten, startende en creatieve bedrijven, cultuur en bewoners.


We activeren en prikkelen door gerichte inhoudelijke bijeenkomsten en workshops. Door het dak zo te ontwerpen, dat beleving gemaximaliseerd is. Innovatie is namelijk niet vanzelf inspirerend, daarvoor moet je de menselijke beleving meenemen. Met de inrichting creëren we een open en toegankelijke sfeer, terwijl we inhoudelijk juist de diepte in gaan. The Roof is een testomgeving voor sensortechnologie, internet of things, zon- en windenergie en vele andere innovaties. Hier kun je techniek aanraken, beleven en in werking zien. Dat alles vind je te midden van een oase aan natuur. We tonen ontwikkelingen en innovaties op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit en urban farming. The Roof verbindt inwoners, bedrijven en natuur, op slimme en futuristische wijze.

Op 4 april 2019 openen we The Roof officieel. Er bij zijn? Meld je hier aan.

SOON leidt het project PLNT The ROOF in opdracht van PLNT Leiden.