De duurzame praktijk in je klaslokaal

SOON werkt samen met studenten aan sociaal ondernemerschap: het vergroten van maatschappelijke waarde door middel van business.

“Een eye-opener voor onze mbo studenten die dit ver-van-hun-bed nieuws vinden; iets dat je op Youtube tegenkomt. Maar nu een live presentatie die hen het gevoel geeft ook daadwerkelijk zelf een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld.”
Yvonne Meijer, Sint Lucas, Boxtel

Wij zetten studenten in hun kracht om daadwerkelijk verschil te maken op een ondernemende manier. Onze visie is namelijk dat met de passende ondersteuning, studenten tot de mooiste dingen komen, ook voor grote opdrachtgevers.

Deze werkwijze hanteren we in verschillende ‘aan-de-slag’ projecten, maar we organiseren ook workshops en gastcolleges voor scholen en universiteiten die studenten bewust willen maken en activeren op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord en sociaal ondernemerschap.

In onze workshops behandelen we o.a.:

* Wat ís duurzaam, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen?
* Hoe zet je business in voor de maatschappij?
* Do en dont’s in sociaal ondernemen
* De persoonlijke drive van studenten; waar wil ik aan bijdragen?
* Van plan naar uitvoering: wat kun je zelf aanpakken om te komen tot een betere wereld?
* Verdienmodellen

IMAG0650

“Een frisse, inspirerende workshop die je mee laat kijken naar recente ontwikkelingen op het gebied van bewustwording in duurzaamheid. Zeker voor herhaling vatbaar als we dit thema volgend schooljaar weer aanbieden!”

Wij bieden onze workshops en gastcolleges op maat aan, zodat deze goed passen binnen het curriculum. Een workshop varieert van 1 tot 3 uur en wordt afgestemd op de desbetreffende groep.

Interesse? Neem contact op met robbert@discoversoon.nl.