winterkas-facebook-profile-1
Zomer, zon en groene blaadjes aan de bomen; we snakken er allemaal naar tijdens deze natte grijze winterdagen. Om geïnspireerd de lente in te gaan, werkt de Utrechtse organisatie SOON aan een nieuw project: De Winterkas.Vanaf 20 februari 2015 kan iedereen op het centrale plein van het Utrecht Science Park een maand lang gratis genieten van een inspirerend programma op het gebied van duurzaamheid en innovaties midden tussen het groen uit de kas.

Wat kan je verwachten?

De Winterkas is een plek waar alle winterse behoeften samen komen in één open, glazen ruimte. In deze duurzame kas brengen we een maand lang elke dag groen, ontspanning en kennisevenementen samen. De Winterkas wordt gevuld met de bijzondere planten uit de Botanische Tuinen en het programma wordt samengesteld in samenwerking met diverse partijen waaronder studie-en studentenverenigingen als Enactus, STORM, Kosnu en Alcmaeon. Ook dragen verschillende ondernemers en kunstenaars bij aan het programma van dit zuurstof producerende fenomeen.

Een programma dat duurzaam inspireert.

Zoek de warmte op en laat je inspireren door lezingen, workshops, symposia en aansluitende activiteiten. Het programma centreert zich inhoudelijk rondom duurzame kennis en innovatie en richten zich op het aanzetten tot duurzaam gedrag. Zo komt Lars Moratis van Impact Academy een lezing geven over de psychologie van duurzaam gedrag: een evolutionair perspectief. Daarnaast organiseert Solease een inloop spreekuur tijdens de lunch over zonne-energie waar je los kunt met al je vragen. Ook komt er in samenwerking met het Utrecht Sustainabilty Institute een onderzoeksexpositie in het kader van het Climate KIC project Sustsainable Campus. Hierin worden een aantal interessante onderzoeken, zogenaamde diamanten, op het gebied van duurzaamheid tot uiting gebracht in een aantal ‘kijkdozen’.Ben je op zoek naar tips om zelf duurzamer te leven of bijvoorbeeld leven zonder afval? Luister dan vooral naar de ervaringen van blogster  Emily-Jane, die al anderhalf jaar samen met haar gezin leeft, zonder afval te produceren!

De opening vindt plaats op 20 februari en op de eerste dag van de lente, 21 maart, sluiten we af.

Op de website van de Winterkas is meer informatie te lezen

Like ook vast de facebookpagina van de Winterkas!

2015-03-17_Winterkas_IMG_7795