Utrecht krijgt inzicht in luchtkwaliteit met Luchtradar Utrecht

Frisse lucht. Geen mens kan zonder. Wie onderbreekt immers niet zo nu en dan z’n bezigheden om buiten een frisse neus te halen? Om te weten waar je hiervoor in de Domstad moet zijn, werd tijdens de Culturele Zondag Win-Win op 30 oktober 2016 de Luchtradar Utrecht gelanceerd. Inwoners en bezoekers van Utrecht kregen op toegankelijke wijze inzicht in de actuele luchtkwaliteit in de stad.
(tekst gaat door onder foto)

Tijdens een pilot van 6 maanden zag je op een (online én offline) kaart van Utrecht de verschillende meetstations en de actuele luchtkwaliteit. Met een heldere kleurcodering en extra uitleg is het nu voor iedereen mogelijk om de luchtkwaliteit in de stad te leren kennen. We hopen natuurlijk dat dit leidt tot meer inzicht, meer innovatie, beleid en actie.

September 2017 heeft dit experiment vervolg gekregen in samenwerking met RIVM & Universiteit Utrecht in de vorm van LivingLab Air.  Meer informatie daarover vind je hier.

SOON is initiatiefnemer van Luchtradar en werkte afgelopen jaren samen met de gemeente Utrecht, JCDecaux, Universiteit Utrecht en RIVM.