Op 21 november was het zover, de opening van the office. Deze nieuwe locatie van SOON is centraal gevestigd op de Uithof Utrecht en bevat naast SOON drie andere organisaties: As We Speak, Stichting MOVE en SIFE Utrecht. Volgens Iesja Westerbeek, mede-oprichter van SOON, is met de komst van the office de basis van het sociaal ondernemerschap in Utrecht gelegd.

Joop Kessels, Algemeen directeur Universiteit Utrecht, zegt over the office: “Het belang is dat wij studenten die iets kunnen en iets willen, de kans geven om hun creativiteit samen te versterken en op die manier bij te dragen aan ondernemerschap. Van daaruit dragen we samen iets bij aan de omgeving waarin wij leven en laten zien dat de Universiteit Utrecht midden in de samenleving staat. Niet alleen hier op de Uithof, maar in heel Utrecht.”

The office vormt een platform voor studenten die meer willen doen dan alleen ondernemen en graag enthousiast en creatief aan de slag gaan. Doordat meerdere organisaties hier samenkomen ontstaat een bron van inspiratie en ideeën, die allen dezelfde insteek hebben: ondernemen met een maatschappelijke insteek!