Waarom?

Het Utrecht Science Park (USP) is een bijzondere plek. 70.000 mensen lachen, leren en produceren achter muren en ramen in een betonnen oase. Het is een thuis en tegelijkertijd een spookstad, waar tumbleweeds over de busbaan waaien. Het USP is een gebied vol tegenstellingen dat vraagt om meer ontmoetingsplekken en podia. Plekken waar al het inspirerende werk dat zich dagelijks voltrekt getoond kan worden.

Wat gaat er gebeuren in De KAS?

Een kas op het centrale plein van de Heidelberglaan, waar alle winterse behoeften samenkomen: inspiratie, ontmoeting, warmte en groen. In deze duurzame kas brengen we planten, een warme en gezellige omgeving en kennis- evenementen samen. De gebruikers van het Utrecht Science Park krijgen een behaaglijke en groene plek, waar zij geïnspireerd raken. Elke dag vrij toegankelijk, maar er zijn ook bijzondere evenementen zoals TEDx, Tv-opnamen en lezingen of colleges. Het programma centreert zich rondom duurzame innovatie en wordt opgepakt samen met een groot aantal partners.

De kas is gevuld met lounge- materiaal en met planten van de Botanische tuinen. De kas is tijdelijk en opent aan het einde van komende winter!

De Kas