Deze week vond de kick-off plaats van In de Maak. In de Maak is een initiatief van Stichting Utrecht Science Park, Enactus Utrecht, Stichting Move, SOON en Academie van de Stad. Deze unieke pilot is erop gericht om studenten van het ROC Midden Nederland, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht samen te laten werken aan een sociaal ondernemend vraagstuk.

Het initiatief wordt ondersteund door de Utrecht Development Board.

Start een eetvoorziening met maaltijden van €1,-

Lennart Pilon kwam met het idee. Pilon werkt bij het Smulhuis waar dak- en thuislozen voor €2,50 kunnen dineren. Dit restaurant werd zo druk, dat hij meerdere eetvoorzieningen is gestart: Diny’s Diner en Belle’s Bistro. Toch blijft het druk. Dit bracht Lennart op het idee om een nieuw restaurant te starten waar daklozen voor maar €1,- kunnen eten. ‘Het bedrag van €2,50 is veel geld voor iemand die niets heeft. En juist deze mensen wil ik samenbrengen en een fijne avond bieden’, aldus Pilon. De studenten gaan hem daarbij helpen.

Challenge

De studenten van de HKU en de UU gaan deze challenge als eerste aan. Hun opdracht is het opstellen van een businessplan voor dit idee. Eind november zijn de eerste plannen af en gaan de studenten deze een dag testen tijdens de Global Entrepreneurship Week van 17 t/m 23 november. De studenten van het ROC MN en de HU gaan vervolgens vanaf januari aan de hand van de businessplannen aan de slag met de organisatie en uitvoering van het restaurant. Het project In de Maak biedt studenten van verschillende opleidingen de mogelijkheid om van idee tot concept en uiteindelijk tot realisatie samen te werken aan een maatschappelijk project. Dit project loopt een collegejaar.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Nicoline Meijer: nicoline.meijer@utrechtsciencepark.nl