Een nieuw tijdperk is aangebroken. De winter komt ten einde en de zomer mag beginnen! Oftewel dit weekend zijn de deuren van de Winterkas gesloten en beginnen we aan de zomerse variant: de Daktuin!

De eerste editie van de Winterkas is groot succes. Een maand lang was de Kas dé warme en gezellige plek op het Utrecht Science Park. Omstanders konden vrijwel elke dag terecht voor lezingen, workshops, discussies en brainstormsessies met interessante onderwerpen. Rondom het groen uit de Botanische Tuinen kun je elkaar ontmoeten & inspireren in een groene knusse plek. Een scala aan duurzame initiatieven passeerden de revue. De Kas werd gevuld met educatie, interactie en innovatie. Lokale boeren lieten hun eigen bijzondere producten proeven, je kon verse groenten bestellen voor de komende weken, pittige discussies voeren over energie besparingsmanieren en interessante lezingen bijwonen over duurzaamheid. Kortom een hele fijne maand welke we volgend jaar graag weer organiseren. De komende dagen staat er nog veel leuks op het programma, dus pak je kans en kom gezellig langs!

In het kader van de grootste vrijwilligersactie NL DOET van het Oranje Fonds is de DaktuinDoeDag in het leven geroepen. Zaterdag 21 maart helpen vrijwilligers het Daktuin Team met het plaatsen van de eerste ‘bouwstenen’. Moestuintjes, pallets, kwasten en plantenbakken worden naar het dak van de Uithof gesleept om in mei klaar te zijn voor de opening. Wil je helpen klussen, knutselen of zaaien? Er wordt om 11:00 bij de Westkust (aan het Westplein) verzameld. Even zweten en daarna mag je lekker borrelen en genieten van een BBQ…