De laatste trainingsdag van SOON stond in het teken van creatief brainstormen. Dit keer werd het heldenteam zelfs versterkt door twee SOON Alumni en een geïnteresseerde klasgenoot van onze SOON stagiaires. Gezien het weer hadden we geen betere dag kunnen kiezen om op ons eigen zonovergoten Daktuin dakterras te gaan zitten. De insteek van deze brainstorm was het ontwikkelen van een conceptplan voor de Culturele Zondag van 2016 in het kader van – hoe kan het ook anders- duurzaam en sociaal ondernemerschap.

Om creatief te kunnen brainstormen moet je ook creatief kunnen handelen. Zo lieten de trainers die de workshop zou begeleiden, het lastminute afweten. We heten niet voor niets SOON en kwamen razendsnel met een interactieve (met de nadruk op actieve) brainstormtechniek op de proppen.

Interactieve en creatieve brainstormtechnieken.

Van associatiewolk tot The Idea Race uit “75 tools for creative thinking” brainstormden we er in verschillende groepjes op los, begeleid door onze eigen Robbert en Annemiek. Springen, rennen, roepen, tijdschriften scheuren, knippen, plakken, schrijven moodboards maken en presentaties voorbereiden. Na een intensieve middag werden er twee uitgewerkte conceptvoorstellen gepresenteerd voor de invulling van Culturele Zondag.

Utrecht op zn kop!

De brainstormsessie heeft zijn vruchten afgeworpen want we gaan nu officieel verder met de uitwerking van dit concept voor Culturele Zondag! Wij – consumenten, medewerkers en organisaties – willen organisaties die verder kijken dan de cijfers van hun eigen boekhouding. Die meer doen dan dubbelzijdig printjes maken op kantoor. Wij willen sociaal ondernemers die de toekomst van onze stad veilig stellen. Die laten zien hoe het ook kan. Ontmoet deze ondernemers en hun drijfveren tijdens Utrecht op z’n kop!

Nieuwsgierig geworden naar het conceptvoorstel wat we hebben gemaakt? Binnenkort komt er meer informatie over dit project!