Op 20 februari om 16:00 broeide één plek op het Utrecht Science Park van warmte door de feestelijke opening van de Winterkas. De eens regenachtige, koude en grauwe dag kreeg toch nog een lichtpuntje. Menig publiek verzamelde zich rondom het bijzondere groen, uit de Botanische Tuinen.

Verwelkomd door een in-flute-gegoten gezonde shake, vers ‘geshaked’ door Shakes on Wheels en een vers broodje zalm in de hand, hield het publiek elkaar warm. Carlien Jeanne was het muzikale cadeautje van de middag en trakteerde op haar eigen gemaakte nummers.

Presentator Gijs opende de Winterkas op geheel eigen wijze. Na een korte algemene rondleiding door de kas nodigde hij ondernemers uit om het podium te betreden. Initiatiefnemer Robbert Maas van SOON enthousiasmeerde iedereen over sociaal ondernemerschap en raakt hier niet over uitgepraat. Het is dan ook niet gek dat zijn passie voor duurzaamheid maximaal wordt overgebracht en maakte het onderwerp doen leven bij iedere individueel in de kas.

Na introducties van de financieel ondersteunende partijen Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en Utrecht Sustainability Institute werd de eerste lezing van de Winterkas gegeven door niemand minder dan Michel Visser van Konnektid. Met een interactieve presentatie werd het publiek gestimuleerd na te denken over duurzaamheid met de afsluitende boodschap vanaf nu anders met de wereld en elkaar om te gaan.

Het strijkkwartet USConcert eindigde het programma, geheel in rokkostuum, met prachtige klassieke klanken. Met wat duurzame versnaperingen werd het publiek langzaam geleid naar een afsluitende borrel in The Basket.

Een educatieve, verrassende opening van de Winterkas is met een smeuïg menu van optredens een heerlijk begin van een duurzame maand.

10013280_1547036088894348_1059046992660253988_n