De Daktuin is in heel Utrecht bekend als populaire zomerse ontmoetingsplek op het Utrecht Science Park. Het evenement kon vorig jaar onverhoopt niet doorgaan en is nu dakloos. Daarom krijgt De Daktuin dit jaar een bijzondere nieuwe editie. De organisatie komt van het dak af en lanceert Foodnote Festival. Van 6 t/m 17 september staat De Uithof volledig in het teken van voedsel op reis naar de toekomst.

Hoe voed je de wereld? Momenteel lopen er 7 miljard mensen rond op onze wereld, binnen één generatie zullen dat er al bijna 10 miljard zijn. Foodnote Festival verkent de reis van voedsel op weg naar de toekomst. Van de ambachtelijke jagers en verzamelaars naar de experimentele laboratoria. Bezoekers vinden er goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie. Ook is er de Rabobank Banking for Food Challenge waarbij experts en bezoekers samen nadenken over creatieve oplossingen op een van de grootste voedseluitdagingen in de toekomst. Want naast vermaak, wil SOON haar bezoekers ook graag iets bijbrengen over de rol van voedsel in het verleden, heden en de toekomst. Zij krijgt daarbij hulp van een groeiend aantal partners waaronder Future Food Utrecht, Rabobank Banking for Food, Protospace en Slow Food Youth Network.  

Feest van herkenning

Liefhebbers van De Daktuin kunnen rekenen op een feest der herkenning. Optredens, hangplekken en workshops zoals we die kennen van De Daktuin zijn ook bij Foodnote in ruime mate aanwezig. Ondertussen is SOON, verantwoordelijk voor beide evenementen, nog altijd hard op zoek naar een nieuwe locatie voor De Daktuin. Het team gaat er dan ook alles aan doen om volgend jaar weer te zorgen voor een nieuwe editie.

 

Meer informatie is te vinden op www.foodnotefestival.nl.