Gezonde trek

Bij binnenkomst sta je al meteen tussen de kistjes in het magazijn, een plek waar je al trek van zou krijgen. Je vraagt je dan ook niet af wat er op kantoor gegeten wordt rond lunchtijd, want het kantoor is maar één deur van het magazijn verwijderd, alwaar het werk achter de schermen van de Buurtboer wordt gedaan. Voor de schermen zijn er steeds meer handen nodig om de kistjes in te pakken en te bezorgen, want het aantal mensen die trek heeft in een gezonde en bewuste lunch groeit nog steeds. 

Groeien als kool

Op deze locatie zitten ze nu een half jaar, omdat ze een grotere locatie nodig hadden: de Buurtboer groeit namelijk als kool! Inmiddels verspreiden zij al meer dan 6000 lunches per week. Het begon allemaal doordat Caroline, al werkende in de voedselindustrie, zich afvroeg waarom ze eigenlijk een product verkocht dat ze zelf niet consumeerde. Tegelijkertijd merkte ze dat haar eigen eetpatroon op het werk zich steeds vaker voltrok achter de computer, en met producten uit de supermarkt, bij gebrek aan een gemakkelijk alternatief om aan verse producten te komen.

kist BB lunchservice

Lokaal en nationaal

Één plus één is twee, en na veel hard werken en gesprekken met leveranciers en bedrijven verder, is de Buurtboer ontstaan: een bewuste, gezonde en verse lunch voor op het werk. De producten voldoen minimaal aan een van de volgende criteria; lokaal ambachtelijk geproduceerd, fair-trade, duurzaam en/of biologisch. En daar waar de Buurtboer de lunch zoveel mogelijk samenstelt uit lokale producten, daar is het bedrijf zelf  juist aan het kijken naar nationale mogelijkheden om uit te breiden. Want: in hoe meer steden zij gevestigd zijn, hoe lokaler zij de lunch kunnen verzorgen. Op dit moment leveren zij alles vanuit de vestiging in Amsterdam, waar de meerderheid van de huidige klanten zich ook bevinden, maar er zijn plannen om binnenkort ook in Rotterdam een vestiging te openen.

Serious business

Grappig is dat de naam Buurtboer blijkbaar al zoveel associaties oproept op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen, dat ze het zelf niet meer expliciet hoeven te benoemen. Een aspect wat ze eerder moeten benadrukken, is het feit dat de Buurtboer wel degelijk serious business is, terwijl men nog weleens lijkt te denken dat het een bedrijfje is die draait op de avonduren van de oprichters. Of dit nu komt doordat de Buurtboer een schattig of aaibaar imago heeft weten ze niet, maar zeker is dat de Buurtboer zichzelf bewezen heeft. Er blijkt een grote behoefte onder bedrijven en hun werknemers te zijn om zowel verse als bewuste lunch op het werk te nuttigen, want nog steeds groeit het aantal bedrijven dat een lunchabonnement bij de Buurtboer neemt.

home1

Gezonde trek gekregen? www.debuurtboer.nl