Eén van de nieuwste SOON aanwinsten is de 21-jarige Ingrid. Deze vrolijke CMV’er houdt zich bij NEST bezig met het programma en de programmering.
Via wat omwegen is ze bij CMV terecht gekomen. Toen ze slaagde van school was ze daar zo door overvallen, dat ze niet eens had gekeken wat ze daarna zou willen doen. Tussenjaar? Interieur vormgeving in België? Social Work? Pedagogiek? De keuze viel op het creatieve Cultureel Maatschappelijke Vorming.
Ik vroeg haar het hemd van het lijf: van haar favoriete muziek en welk dier ze wel zou willen zijn tot vragen over duurzaam leven en hoe zij dé SOON’er zou omschrijven…


Hoe zou je jezelf in één woord omschrijven?
Vrolijk! (gevolgd door een bevestigende, heel vrolijke lach)

Wat is het leukste baantje dat je ooit hebt gehad?
Dat is wat ik nu doe, ik werk bij lunchroom de Oranjerie met mensen met een beperking en dat is fantastisch werk! Iedere dag is anders en ik kom elke dag weer met een verhaal thuis.

Heb je een voorbeeld?
Tja, het is misschien behoorlijk cliché, maar ik ga toch voor mijn moeder. Ze is een heel sterk figuur, heeft alles in haar eentje gedaan. Dat vind ik heel knap en dat is iets waar ik wel tegenop kijk.

Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat zijn?
(Schiet in de lach) Een dino!
Zo, dat kwam er beslist uit! Welk verhaal zit daarachter?
Ja, eigenlijk ben ik een dino duo, samen met een vriendin. Wij worden altijd door iedereen de dino’s genoemd! Hoe is dat ook al weer zo gekomen? Wij waren met een groepje jongens in Eindhoven en zij tekenden overal dino’s en wij waren helemaal fan van die dingen. Sindsdien worden wij de dino’s genoemd.

Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je iPod?
Hmm, dat kun je ergens zien hè? (snelt naar haar iPod en begint druk te scrollen) Nee, ik kan het niet vinden.
Een gokje?
Ik denk ‘All comes down’ van Kodaline. O, ik vind het hier toch! ‘Wake me up’ van Avicii heb ik ook heel veel geluisterd en Chris Medina en inderdaad Kodaline.

Van welk geluid houd je?
Wat een leuke vraag! (Denkt even na) Het geluidje dat de oven klaar is! Ja, daar word ik blij van: dat mijn eten klaar is.

Wat is je favoriete moment van de dag?
Als ik ’s avonds alles heb gedaan wat ik moest doen, mijn laptop dicht kan klappen en met een leeg hoofd een boek kan lezen of een serie aanzet.

Hoe breng je duurzaamheid in je leven?
Ik scheid mijn afval, probeer groente en fruit niet in een zakje te doen wanneer ik het koop. Verder weet ik het eigenlijk niet. Ik ben niet heel die hard in duurzaamheid moet ik eerlijk bekennen.

Kun je anderen desondanks wat duurzame tips geven?
Naast de dingen die ik net noemde, vind ik ook dat mensen de verwarming niet zo achterlijk hoog moeten zetten. Dat je in de winter persé in een t-shirtje in de kamer wil zitten is onzin.

Heb je een gezonde maaltijd tip? Lekker recept dat je wil delen?
Hennepzaad door je salade! Wat betreft smaak lijkt het een beetje op pijnboompitjes, geeft een bite en is super lekker!

Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij SOON?
Afgelopen periode ben ik tijdens mijn opleiding bezig geweest met creatief ondernemen, wat veelal neerkwam op het bedenken van iets compleet nieuws. Dit vond ik heel leuk en dit sloot heel goed aan bij NEST.

Wat vind je het leukst aan SOON?
De vrijheid en de verantwoordelijkheid.

Hoe zou jij dé SOON’er omschrijven? Is er een bepaalde eigenschap die alle SOON’ers hebben?
Iedereen is creatief, zelfstandig en sociaal. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

Tot slot, denk je dat je zelf nog wel eens een (sociale) onderneming op gaat richten?
(Resoluut) Ja. Ik wil dolgraag iets voor mijzelf beginnen, wat weet ik nog niet precies. Maar in ieder geval een winkeltje, het liefst een conceptstore, maar ik zou ook graag zelf een creatief product willen bedenken dat ik daar kan verkopen. Maar ondernemen? Ja, sowieso.