Momenteel werk ik inmiddels al bijna twee maanden bij SOON. Ik nam een sprong in het diepe en startte vanaf dag 1 als projectleider van twee uitdagende projecten. Zo kon ik bij het project NEST in mijn eerste week al aanwezig zijn bij de pitches van zo’n 20 enthousiaste, innovatieve en startende ondernemers. Dat begon goed!

Deze ondernemers zullen de komende maanden in twee locaties, op het Utrecht Science Park en Hoog Catharijne, hun vernieuwende producten, diensten en ideeën tentoonspreiden (zie ook de blog van Astrid). NEST is een project waarbij ik mij elke week kan laten verrassen door nieuwe initiatieven en mogelijkheden, waardoor geen dag hetzelfde is. Door dit project heb ik nu al ontzettend veel indrukken opgedaan en voelde ik mij binnen no time thuis bij SOON.

Naast NEST ben ik werkzaam als projectleider voor een onderzoek in opdracht van Stichting Nelis. Al snel treinde ik naar Den Haag om hier kennis te maken met deze betrokken organisatie, hun mooie locatie en inspirerende doelstellingen. Nelis is een bedrijf dat zich inzet voor jongeren die na een tijdje werkloos te zijn geweest weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Door het onderzoek dat SOON, in de persoon van Simone (zie ook de blog van Simone), uitvoert krijgt Nelis een goed beeld van de toekomst van deze jongeren. Een inhoudelijk erg interessant project, dat bovendien al enkele verrassende reacties van de jongeren naar boven haalt!

Daar we bij SOON werken met een fantastisch team aan (ex) studenten en stagiaires ben ik tevens bezig met het ontwikkelen van een trainingsprogramma dat één keer per maand zal plaatsvinden. Zo komen er verschillende trainers die de studenten zullen gaan helpen met hun eigen traject, ontwikkelen in creatief denken, en natuurlijk het sociaal ondernemen! Naast de trainingen is er uiteraard ook plaats voor borrels, uitjes en andere leuke informele bijeenkomsten. Op de agenda staan nog de gastcolleges waar ik in een volgend blog op terug kom.

Natuurlijk geniet ik naast bovengenoemde werkzaamheden ook van de gezamenlijke lunches op kantoor met de nieuwste weetjes op het gebied van feesten, housewarmings en tv-programma’s. En natuurlijk van de immer spannende potjes tafeltennis. Kortom: van de dynamische werksfeer die hangt in de office.

Als ik terug kijk op de afgelopen twee maanden lijkt het alsof ik hier al veel langer rondloop en dat lijkt mij een erg goed teken!