Het begon allemaal eind juni toen ik de vacature las over het opzetten van de Utrecht Science Store. Begin juli kwam ik op gesprek bij SOON en de week erna kon ik beginnen binnen het projectteam Utrecht Science Store samen met Sanne en Daniel. Al snel besloten we dat de winkel niet alleen bedoeld is voor Science. Het is een winkel en podium voor inspirerend ondernemerschap, daar hoort ook kunst, design en food bij! Een ontmoetingsplek waar je elke dag iets nieuws kunt ervaren en een platform voor nieuwe inspirerende ondernemers in Utrecht. Daar past een andere naam bij, NEST!

Die naam heb ik ooit samen met een vriendin bedacht toen we een eigen winkel wilden oprichten. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan omdat we geen geld hadden om in een winkelpand te investeren.
Via SOON krijg ik nu de kans om alsnog te ervaren hoe het is om een winkel op te richten. Zelfs twee! Eentje op de Uithof en de andere midden op het Radboudkwartier in Hoog Catharijne. Binnen dit project werken we samen met Rabobank, Utrecht Science Park en Hoog Catharijne. Het is een hele uitdaging om iedereen tevreden te stellen! En dan heb je ook nog eens ongeveer 40 aangesloten ondernemers en 20 aangesloten kunstondernemers onder je hoede.

Zelf volg ik de basisopleiding beeldende kunst en vormgeving aan de HKU en is NEST een leuke manier om in contact te komen met nieuwe initiatieven, ondernemingen en kunstenaars. Ik vind het leuk om via NEST mensen bij elkaar te brengen waardoor je elkaar kunt inspireren, nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan en kennisdeling kan plaatsvinden.

De website www.inhetnest.nl is online en we krijgen over een week de sleutels van beide panden. Dan kunnen we beginnen met inrichten en proefdraaien. We zijn daarnaast druk bezig om de programmering voor de eerste twee maanden rond te krijgen en op vrijdag 31 oktober is de officiële opening van NEST! Komt allen!