Utrecht krijgt inzicht in luchtkwaliteit met Luchtradar Utrecht

Frisse lucht. Geen mens kan zonder. Wie onderbreekt immers niet zo nu en dan z’n bezigheden om buiten een frisse neus te halen? Om te weten waar je hiervoor in de Domstad moet zijn, wordt tijdens de Culturele Zondag Win-Win op 30 oktober de Luchtradar Utrecht gelanceerd. Inwoners en bezoekers van Utrecht krijgen inzicht in de actuele luchtkwaliteit in de stad.

Vanaf 30 oktober kan je terecht op www.luchtradarutrecht.nl én bij het Digitale scherm op de Stadhuisbrug. Daar zie je dan op een kaart van Utrecht de verschillende meetstations en de actuele luchtkwaliteit. Met een heldere kleurcodering en extra uitleg is het nu voor iedereen mogelijk om de luchtkwaliteit in de stad te leren kennen. We hopen natuurlijk dat dit leidt tot meer inzicht, meer innovatie, beleid en actie.

Inmiddels is samen met RIVM & Universiteit Utrecht een vervolg gestart in de vorm van LivingLab Air.  Meer informatie daarover vind je hier.

SOON is initiatiefnemer van Luchtradar en werkte afgelopen jaren samen met de gemeente Utrecht, JCDecaux, Universiteit Utrecht en RIVM.